Beleggen in grond
Investeer mee in toekomstige bouwlocaties

Beleggen in grond in Nederland

Beleggen in grond is de laatste jaren ontzettend populair geworden onder investeerders. Het is ook relatief een jonge markt doordat gemeentes eigen winst-speculatie moeten voorkomen. Hierdoor is beleggen in grond toegankelijk geworden ook voor de kleinere investeerders. Steeds meer investeerders stappen over op het beleggen in grond doordat het een waardevast goed is en er lucratieve rendementen behaald kunnen worden. Voorheen investeerden grote beleggingsfondsen in dergelijke projecten waarvan slechts een kleine rendement aan de belegger werd uitgekeerd. Nu kunt u zelf van deze rendementen genieten!

Omdat de beschikbare Nederlandse bouwgrond schaarser wordt, zullen bestaande woongebieden moeten uitbreiden naar naastgelegen niet bebouwde gebieden. Wij focussen ons met name op die percelen waar een dergelijke uitbreiding op termijn aannemelijk lijkt.

BEVOLKINGSGROEI

Volgens cijfers van het CBS zal de Nederlandse bevolking in ieder geval tot 2040 groeien en zullen er tegen die tijd 17,9 miljoen mensen in Nederland leven. 17,9 miljoen Nederlanders die willen wonen, leven en recreëren: daar is ruimte voor nodig! Bestaande woongebieden zullen derhalve moeten uitbreiden naar omliggende onbebouwde percelen grond.

VRIJ VERHANDELBAAR

Grond is bezit en vrij verhandelbaar. Door te investeren in grond wordt de investeerder ook de daadwerkelijke eigenaar. Dat betekent dat de grond op elk gewenst moment door de eigenaar verkocht kan worden, waarbij de eigenaar vrij is om zelf de verkoopprijs te bepalen. Het is wel raadzaam om de grond zo lang mogelijk in uw bezit te houden, in ieder geval totdat de gemeente of een grondontwikkelaar interesse toont voor het perceel.

FINANCIEEL TOEGANKELIJK

Lang was het moeilijk om te investeren in grond. Dit was vooral weggelegd voor de overheid, gemeenten, projectontwikkelaars en woningbouwverenigingen. Door verkaveling (het opdelen van een perceel grond in meerdere kavels) wordt het investeren in Nederlandse grond veel toegankelijker voor particuliere en zakelijke investeerders, omdat er zo immers geen groot perceel hoeft te worden aangekocht.

Bereikbaar voor iedereen

IGN Vastgoed B.V. maakt investeren bereikbaar voor de particuliere investeerders.

Woningnood

De woningnood is hoog, hierdoor moet er de komende jaren veel gebouwd worden

Rendement

Kans op lucratieve rendementen

Vrij verhandelbaar

Grond is uw bezit en vrij verhandelbaar

De notaris

Overdracht gaat via de notaris en wordt geregistreerd in het kadaster

Waardevast

Grond is waardevast en de grondprijs stijgt al decennia

Groeiende vraag

Door schaarste van grond en het woningtekort blijft de vraag groeien

Benieuwd naar onze lopende projecten?

investeer in grond
beleggen in grond is interessant. Dat vindt u toch ook?

Vergroot uw kansen, investeer gespreid

Een belegging in grond kan vooral bij een bestemmingsplanwijziging zeer lucratief uitpakken. Door gespreid te investeren in verschillende grondlocaties neemt de kans op het eerder ervaren van een bestemmingsplanwijziging sterk toe. Het zorgt er ook voor dat kansen en risico’s gedeeld worden. Een belegging in grond is niet gevoelig voor de ontwikkelingen op de beurs. Een grondbelegging kan daarom een goede aanvulling zijn op uw beleggingsportefeuille. Het gespreid beleggen in diverse investeringsvormen draagt eveneens bij aan een meer verantwoord delen van kansen en risico’s.Onze ervaren adviseurs van IGN Vastgoed B.V. informeren u graag!

    gratis e-book strategische gronden binnen nederland